Paczki z Niemiec do Polski

Wysyłanie żywności w postaci paczki z Niemiec do Polski to zawsze dość ryzykowna sprawa. Zależnie od tego, co chcemy przesłać, będzie ona ryzykowna albo mniej, albo bardziej. Przede wszystkim musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie, o której wielu z klientów zapomina w ferworze pakowania. Samochód kuriera nie jest chłodnią. Tak, więc jeśli zapakujemy do paczki z Niemiec do Polski żywność, która zasadniczo wymaga chłodu lub specjalnego traktowania to możemy się srodze zawieść.

Nie dość, że przesyłka dotrze niekoniecznie świeża, to jeszcze może zapaskudzić i zniszczyć nie tylko pozostałe elementy tej paczki, ale i inne kartony, które razem z nią podróżują w samochodzie. Najlepiej takich produktów unikać. Do paczki z Niemiec do Polski należy także z umiarem i rozsądkiem pakować produkty w słoikach. Każdy przewoźnik zaznacza, że klient robi to na własną odpowiedzialność, a taka paczka musi być bezwzględnie opakowana w kilka warstw folii typu stretch, aby w razie wylania się zawartości słoików, nie uszkodziła ona pozostałych przewożonych przesyłek.